2021-06-23 08:11:18• hírek • Bede Emőke

Tíz Szatmár megyei diák rossz tételsort kapott a keddi képességfelmérő vizsgán

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Az országos képességfelmérő vizsgára beiratkozott fiatalok 94,2 százaléka jelent meg a keddi román nyelv és irodalom írásbeli vizsgán - számolt be délutáni sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

"A román nyelv és irodalom vizsgára beiratkozott 131.177 diákból 123.563-an vettek részt az országos felmérőn. Ez 94,2 százalék, az arány tehát magasabb, mint a tavalyi, amikor 93,1 százalékos volt. Gyakorlatilag 7616 tanuló nem jelent meg azok közül, akik beiratkoztak az országos képességfelmérő vizsgára" - mondta Cîmpeanu.


A tárcavezető hozzátette, az országban jelentősebb fennakadások nélkül zajlott le a vizsga, de három tanintézményben a megengedettnél korábban, azaz 15 óra előtt nyilvánosságra hozták a tételeket, ezért a miniszter az ügy kivizsgálására szólította fel a nyomozóhatóságokat.


Ugyanakkor Szatmár megyében sem zajlott zökkenőmentesen az első vizsganap, 10 diák ugyanis rossz tételsort kapott: a keddi napon megoldásra váró feladatok helyett a gyerekeknek a két hónappal ezelőtt megszervezett próbavizsga tételsorát osztották ki. Az érintett nyolcadikosok számára a szerdai nap folyamán újra megszervezik a képességvizsgát, természetesen egy új tételsort alkalmazva  - tájékoztatott a tárcavezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: